Akciók
Akciók
          

Itt mindent megtalálsz ami műköröm...

 

www.nails.hu weblap hiretési ajánlata

 

 

Műköröm cikkek
NAV ellenőrzések

Kedves Lányok és nem utolsó sorban Uraim!

 

 

Néhány nem túl nagy, de igencsak húsba és pénztárcába vágó dologra szeretném felhívni a figyelmeteket.

 

És ez a NAV régi nevén az APEH ellenőrző tevékenysége.

Mivel az elmaradt adóbevételek behajtását utasításba kapták illetve még a túlmunkát is elrendelték számukra, így az eddig nem túlzottan ellenőrzött tevékenységeket vették célba. Lásd a plasztikai sebészet, de most már az hirdetett oktatásokat is. És ez itt jó néhányotokat érinthet. Ellenőrzik a jogosultságot és legfőképpen a számlaadást. (Már a korrepetálást vállaló tanárokat is ellenőrzik).

Tehát mindannyian várhatunk próbavásárlót.

 

A próbavásárlásokkal kapcsolatban annyit, hogy ha ellenőrzést kaptok, minden esetben kérjétek el az ellenőrök igazolványát, illetve megbízólevelét.

Az ellenőrzés végén pontról pontra olvassátok át a jegyzőkönyvet, és ha van valami amivel nem értetek egyet, akkor feltétlenül írjátok rá, hogy a jegyzőkönyv tartalmával nem értek egyet. Ha ez a mondat szerepel, akkor van lehetőség később reklamálni, 

 

A másik ilyen a számlázás:

Az általunk nyújtott szolgáltatásról a vendég természetesen kérhet számlát, tehát az üzletben a nyugtatömbön pénztárgépen kívül kell hogy legyen egy készpénzfizetési számlatömb A számla kiállításánál ne felejtsétek el a vevőnél feltüntetni a vevő adószámát! Ez abban az esetben elengedhetetlen, ha valaki a cége nevére, vagy egyéni vállalkozásnak kéri kiállítani a számlát. Illetve van még egy kategória, ha valaki adószámos magánszemélyként kéri ezt. (Adószámos magánszemélyek azok, akik régen szellemi szabadfoglalkozásúként voltak megnevezve, pl színészek, előadóművészek stb,). Ebben az esetben is kell az adószám.

Ugyan így anyagok, kellékek vásárlásánál a saját illetve vállalkozásotok adószámát is szerepeltetni kell az anyagszámlán, különben nem, fogjátok tudni elszámolni.

 

Ezentúl minden, minket is érintő változásról értesíteni foglak benneteket. (előírások, jogszabályok törvények változása)

 

Üdv:

S

 

 

 

www.nails.hu weblap hiretési ajánlata