Akciók
Akciók
          

Műkörmösök műköröm képei, különböző körömdíszítések, egyszóval minden, ami műköröm...

 

www.nails.hu weblap hiretési ajánlata

 

 

Műköröm cikkek

 

10 bizarr kozmetikai alapanyag.

Kozmetikai szerek tíz olyan összetevője, amik miatt inkább soha nem akarjátok majd elolvasni a hidratáló krémetek elemeit:

 

1. Gyöngyesszencia (guanine, pearl essence): A rúzsok csillogó hatását kölcsönzi. Nem gyöngyből van, hanem heringpikkelyekről kaparják le, mert az olyan szép.

2. Pézsma (musk): Olyan finom bundás valaminek hangzik, vagy mintha valami elegáns balzsam lenne. Valójában a szarvasok valaga környékén begyűjthető prosztataváladék, és az ugye, kinek ne csalna könnyeket a szemébe.

 

3. Hód mirigyváladéka (castoreum): A hódok hátsójában lévő bűzmirigy és a vizeletük keveréke nekik területmegjelölő eszköz, mi cseresznye és vanília aromában használjuk. Valaki úgy gondolta egyszer, hogy ez jó ötlet.

4. Ámbra (ambergris): Amikor a cet lenyel mindenféle puhatestűeket, azok összecsinálják magukat ijedtükben. Ezt időnként a cet kihányja, az óceán meg gusztusosra öblíti, a szépségiparban aztán illatmegkötő anyagként használják.

5. Carminic sav, passzírozott bíbortetűből (carmine, E120): Tanzániában az albínókat verik agyon, a babona szerint szerencsét hozó világos színük miatt, és ereklyéket gyártanak belőlük. Mexikóban pedig szintén a színük miatt csapkodják agyon egy bíbortermő kaktusz parazitáit (150 ezer darabot egy kiló kárminszínű festékhez), hogy a bíbor, cinóber, karmazsin, skarlát vagy szocipiros szájrúzsod színe passzentos lehessen.

 

6. Ösztrogén (estrogen): gyakorlatilag terhes kancák vizelete szintetizálva. Hormontartalma miatt teszik bele az arckrémekbe. Annyira jó cucc, hogy a II. világháború alatt a brit hírszerzés is ilyen színtelen-szagtalan (tehát az ételkóstolón simán átmenő) ösztrogénnel akarta megmérgezni Hitlert, hogy legalább a bajsza kihulljon.

7. Zselatin (gelatin): szarvasmarháknak-disznóknak azokat a részeit (csontok és kötőszövetek), amiket se a parizerbe, se a disznósajtba nem tudnak beletenni, azt felfőzik, aztán például samponokba teszik, hogy sűrítsék.

8. Cetil-alkohol (cetyl alcohol): Latin neve spermaceti, de nem kell megijedni, ez az ámbráscet fejüregében található anyag. 1817-ben úgy gondolta valaki, hogy érdemes melegíteni, és hűtésekor csapódik ki cetil-alkohol, amit ma már inkább kő- vagy növényi olajból nyernek, és a krémekben bőrsimítás, puhítás a feladata. Spermaceti, erre emlékezz.

 

9. Allantoin: Nem Alain Delonból, hanem marha-magzatvízből vagy borjúvizeletből állították elő 1800-ban először. Sebhegesítő és bőrsimító hatású. 1838-ban sikerült mesterségesen is előállítani, de azért inkább ne reménykedjetek. Fogkrémek és szájvizek alkotórésze is, nyami, nyami.

 

10. Méhviasz (beeswax, honeycomb): Vízlepergető hatású, a lép építőanyaga, természetes anyagok (pl. fa, kerámia) nedvesség elleni védelmére alkalmazzák, valamint bőrápolásra, sőt az első gramofonok rögzítőhengere is ebből készült. A 12-17 napos méhek potrohán alakul ki kis pelyhek formájában. 1100 ilyen pehely kell 1g méhviaszhoz. Szerencsére ezt a processzt a méhek rabszolgamunkában elintézik. Becslések szerint kb. 530 000 kilométert repülnek 1 kg méhviasz előállításához, de semmit nem kapnak érte a Delta Sky Club vagy a Lufthansa frequent flyer shopjában. Semmit.

 

 

www.nails.hu weblap hiretési ajánlata

    Pedikűrösök gyűjteménye.

 Fodrászok gyűjteménye.

 Kozmetikusok gyűjteménye.